Με μεγάλη χαρά σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Βυζαντινού Μουσείου «Οξεία Επίσκεψις», του Ι. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας.

Το εν λόγω Εκθετήριο είναι ένας σύγχρονος μουσειακός χώρος, ο πρώτος στην ιστορία της τοπικής μας Εκκλησίας, που δημιουργήθηκε για να διαφυλάξει με τα αρτιότερα τεχνολογικά μέσα και να προβάλει τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά κειμήλια του ιστορικού πηλιορείτικου χωριού της Μακρινίτσας.

Η παρούσα ιστοσελίδα ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει για τους χρήστες του διαδικτύου την «πύλη» που θα τους εισοδεύσει στον φιλόξενο αυτό μουσειακό χώρο, θα τους παράσχει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λειτουργία του και, κυρίως, θα τους «χαρίσει» μία πρώτη γνωριμία με τον πλούτο των σπανίων και πολυτίμων εκκλησιαστικών κειμηλίων του, μεταξύ των οποίων το μαρμαρόγλυπτο της Παναγίας της Οξείας Επισκέψεως, οι εικόνες του φημισμένου λαϊκού ζωγράφου Θεοφίλου, άλλες ιερές εικόνες, ιερά σκεύη και άμφια, λάβαρα, επιτάφιοι, ξυλόγλυπτα, εκκλησιαστικά βιβλία κ.ά.

Ευχόμαστε, τέλος, ο διαδικτυακός επισκέπτης του Μουσείου, γοητευμένος, είμαστε βέβαιοι, από την πρώτη αυτή εικονική επαφή με τα εξαίρετα εκθέματα, που αποτελούν εκφράσεις της μακράς πνευματικής και πολιτισμικής παραδόσεως του τόπου μας, να θελήσει σύντομα να γίνει και «διά ζώσης» περιηγητής, οδηγώντας τα  βήματά του στην ξακουστή για την ιστορία και τις φυσικές ομορφιές της Μακρινίτσα του Πηλίου και στο Βυζαντινό Μουσείο «Οξεία Επίσκεψις».

 

 

Μετά πατρικῶν εὐχῶν,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ