Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας προκειμένου να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στο μορφωτικό και επικοινωνιακό του ρόλο, σχεδίασε και πραγματοποιεί εκπαιδευτικές επισκέψεις, δράσεις και προγράμματα  που απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2018. Πρόσφατα, νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχεδιάστηκαν και προσφέρονται για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Στόχος μας είναι οι μικροί και νεαροί επισκέπτες του Μουσείου να ανακαλύψουν με πρωτότυπους και παιγνιώδεις τρόπους το χώρο, τα εκθέματα και τις ιστορίες που αυτά αφηγούνται, με στόχο να γνωρίσουν πτυχές της πλούσιας τοπικής ιστορίας.

Στην εκπαιδευτική πολιτική του Μουσείου εντάσσονται, επίσης:

  • οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων
  • η παραγωγή εκπαιδευτικών φύλλων σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και σε επιλεγμένα θέματα που σχετίζονται με τα εκθέματα του Μουσείου και συνδέονται είτε με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου είτε με συναφή πολιτιστικά προγράμματα
  • λειτουργία θερινών εργαστηρίων και δράσεων
  • Ενημερωτικά-επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς

Προσκαλούμε εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τους χώρους του Μουσείου και να χαρούν τη μουσειακή εμπειρία συμμετέχοντας στα προσφερόμενα εκπαιδευτικά του προγράμματα και δράσεις (ανώτατο όριο συμμετεχόντων μαθητών: 25 σε κάθε πρόγραμμα).

Το σύνολο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων-δράσεων του Μουσείου, κατάλληλα διασκευασμένων για το ενήλικο κοινό απευθύνεται σε ποικίλες ομάδες: φοιτητές, σπουδαστές, οικογένειες, μέλη πολιτιστικών Συλλόγων, ομάδες ηλικιωμένων κ.ά.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με την υπεύθυνη υλοποίησης Μουσειοπαιδαγωγό κ. Καλλιόπη Γκαραγκούνη, καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα. Στοιχεία επικοινωνίας: 6978668632, e-mail: ekmakrinitsas@gmail.com.

 

Εκπαιδευτική ομάδα εξωτερικών συνεργατών:

Μαρία Νάνου, Ιστορικός Βυζαντινής Τέχνης, Θεολόγος, Επιστημονική υπεύθυνη οργάνωσης και σχεδιασμού εκπαιδευτικών δράσεων του ΜΒΤΠ Μακρινίτσας

Απόστολος Μπάρλος, Θεολόγος, εκπαιδευτικός

Βάσω Γώγου, Αρχαιολόγος, Θεολόγος, εκπαιδευτικός, εικονογράφος

Ραχήλ Μαρτίδου, Παιδαγωγός, συγγραφέας

Χρύσα Ρέντα, Μουσειοπαιδαγωγός

 

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου έναρξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

 

makrinitsamuseum 100.jpg makrinitsamuseum 102.jpg makrinitsamuseum 103.jpg makrinitsamuseum 106.jpg makrinitsamuseum 107.jpg makrinitsamuseum 108.jpg makrinitsamuseum 111.jpg makrinitsamuseum 112.jpg makrinitsamuseum 115.jpg makrinitsamuseum 288.jpg