Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας, διανύοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Μαγνησίας να επισκεφθούν τους χώρους του και να λάβουν μέρος στα προσφερόμενα εκπαιδευτικά του προγράμματα που ξεκινούν από τον Μάρτιο του 2019. Στόχος είναι οι μικροί επισκέπτες του Μουσείου να ανακαλύψουν με πρωτότυπους και παιγνιώδεις τρόπους τις ποικίλες μορφές τέχνης των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, αλλά και πτυχές της πλούσιας τοπικής ιστορίας. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (ανώτατο όριο συμμετεχόντων μαθητών: 25 σε κάθε πρόγραμμα). Σύντομα θα ανακοινωθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές προσχολικής ηλικίας.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι στην εκπαιδευτική πολιτική του Μουσείου Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού Μακρινίτσας εντάσσονται οργανωμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων μετά από συνεννόηση, ενώ σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς είναι δυνατή η παραγωγή εκπαιδευτικών φυλλαδίων σε επιλεγμένα θέματα που σχετίζονται με τα εκθέματα του Μουσείου και είτε συνδέονται με το αναλυτικό πρόγραμμα του σχολείου είτε με συναφή πολιτιστικά προγράμματα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στα προτεινόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του Μουσείου κ. Απόστολο Τσιρογιάννη, καθημερινά από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα. Στοιχεία επικοινωνίας: 24280 90016 και 6939935343, e-mail: ekmakrinitsas@gmail.com

 

Αναλυτικό Δελτίο Τύπου έναρξης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων