ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ

Άφιξη στη Μακρινίτσα.

Μέσα από το παραδοσιακό μονοπάτι του γραφικού χωριού με την μοναδική θέα προς το Βόλο και καταστήματα με τα παραδοσιακά πηλιορίτικα προϊόντα, φτάνουμε στην ξακουστή πλατεία της Μακρυνίτσας.

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ

ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ

«ΟΞΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ»

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ

ΣΤΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

«ΟΞΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ»

 

  • Άφιξη στη Μακρινίτσα.
  • Μέσα από το παραδοσιακό μονοπάτι του γραφικού χωριού με την μοναδική θέα προς το Βόλο και καταστήματα με τα παραδοσιακά πηλιορίτικα προϊόντα, φτάνουμε στην ξακουστή πλατεία της Μακρυνίτσας.
  • Προσκύνημα – Ξενάγηση στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου.
  • Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Μουσείο της Μακρινίτσας, με τους σπάνιους Εκκλησιαστικούς Θησαυρούς των Ιερών Ναών, όπως το Λιθανάγλυφο της Παναγίας της Οξείας Επίσκεψης, της εικόνος της Ανάστασης του Θεόφιλου, τα Ιερά Σκεύη και τους Επιταφίους, πολύτιμες Εικόνες, βαρύτιμα Ιερά Άμφια και Ξυλόγλυπτα τμήματα Τέμπλων.
  • Μετάβαση στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρινίτσας. Ξενάγηση στον μοναδικό διώροφο Ναό του Αγἰου Νικολάου και των Αγίων Πάντων.
  • Επιστροφή στην πλατεία-Ελεύθερος χρόνος.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  1. Στο πρόγραμμα μπορεί να προστεθεί και η τέλεση της ακολουθίας του Εσπερινού ή του Παρακλητικού Κανόνος της Παναγίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου ή στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
  2. Το προτεινόμενο πρόγραμμα μπορεί να προσαρμοσθεί είτε σε ημερήσιο, είτε σε απογευματινό προσκύνημα.
  3. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις ημερομηνιών, απευθύνεστε στον Υπεύθυνο του Εκκλησιαστικού Μουσείου κ. Απόστολο Τσιρογιάννη στα τηλέφωνα: 2428090016 και 6939935343.